Turul Frantei 2009


Urmaresc Turul Frantei de vreo 8 ani, dar din pacate, anul acesta n-am putut sa vad decat rezumatele etapelor, sau transmisiunea live in limba engleza. Si nu e vorba ca nu stiu engleza, dar nu se compara comentatorii englezi cu cei romani (Radu Banciu si Radu Naum). Si nu ma refer la cunostintele de ciclism, domeniu in care ii intrec net pe ai nostrii. Oricat de plictisitor ar parea sa te uiti 4-5 ore la unii care merg pe biciclete, ei il faceau interesant. Motivele pentru care urmaream Le Tour (in ordinea asta):Radu Banciu si Radu Naum, Lance Armstrong, Franta, turul Frantei.

Anul acesta a fost unul deosebit deoarece...a revenit marele Lance Armstrong, castigator al 7 tururi ale Frantei (record absolut). O scurta istorie a lui Lance: a avut cancer, s-a vindecat, a castigat 7 tururi, s-a retras in 2005 si acum a revenit. Zice el, ca sa inceapa o campanie publicitara pentru fundatia pe care o conduce, Livestrong, fundatie ce lupta impotriva cancerului. Daca a revenit numai pentru asta e ok, felicitari pentru ceea ce face. Dar daca el chiar a crezut ca o sa castige din nou, si-a luat o ditamai palma. In primul rand pentru ca are 38 de ani, nu-l mai tin picioarele; in al doilea rand Alberto Contador nu prea a avut rival anul acesta si in al cincilea rand de ce a revenit chiar la echipa acestuia?!

Contador a castigat turul, la diferenta de vreo 4minute fata de Armstrong care a terminat totusi pe un meritoriu loc 3. Anul viitor Lance o sa concureze alaturi de echipa sa proprie, Radioshack, tot in scopuri umanitare.

Doua linkuri foarte importante pentru cei pasionati:
- Istorie. Castigatori. Momente.
- Turul Frantei 2009 Video - rezumate, interviuri, clasamente




0 comments:

Trimiteți un comentariu


Gazduire Gratis in primele 3 luni